Ontdek de mogelijkheden van een flexplek

Flexplek spaces, vooral voor kleine en groeiende bedrijven, kunnen om verschillende redenen ideale kantoren zijn, waaronder kostenbesparingen en meer mogelijkheden tot samenwerking.

Kleine ondernemers, freelancers en andere werkgevers zouden gebruik moeten maken van flexplek spaces om werk gedaan te krijgen, te netwerken en deel te nemen aan hun lokale bedrijfsleven. Wat ooit een relatief onbekend begrip was, is nu werkelijkheid geworden. Flexplek is meer dan een trendy overwerkte uitdrukking.

Het is een begrip dat de manier waarop mensen werken verandert om gelijke tred te houden met het snelle karakter van de huidige wereldeconomie. Het is niet verrassend dat er een aantal belangrijke voordelen van flexplek space zijn, die verklaren waarom het idee van een gedeelde werkruimte steeds populairder wordt.

Tip: vergroot de waarde van je werktijd met een flexplek

We hebben hieronder enkele van de belangrijkste voordelen van flexplek geïllustreerd. Leer hoe het maken van de overstap zowel je bedrijf als je geestelijk welzijn ten goede komt!

  1. Meer mogelijkheden om te netwerken

Een van de belangrijkste voordelen van een flexplekruimte is de kans om nieuwe mensen te ontmoeten. Als je vanuit huis of in een zelfstandig kantoor werkt, beroof je jezelf misschien van vitale banden die je helpen je bedrijf te laten groeien. De vonk die de nabijheid van andere succesvolle ondernemers kan geven is soms alles wat een klein bedrijf nodig heeft.

Een van de meest geadverteerde voordelen van flexplek is de mogelijkheid om mensen te ontmoeten die je anders niet zou ontmoeten. Een deel daarvan komt voort uit het feit dat je elke dag nieuwe mensen ontmoet, maar er zijn ook sociale componenten verwerkt in werkruimteoplossingen.

Dit is de drijvende kracht achter veel ideeën voor gedeelde werkruimten: mensen bij elkaar brengen die gemeenschappelijke doelen hebben. Je toestaan om zoveel of zo weinig met hen om te gaan als je wilt, kan leiden tot je volgende grote project. Gedeelde werkruimten geven je toegang tot verschillende soorten werk en zelfs workflows waar je bedrijf van kan profiteren.

  1. Hogere productiviteit

Flexplek spaces combineren doorgaans een verscheidenheid aan werkomgevingen om verschillende werkstijlen tegemoet te komen en zijn ontworpen voor productiviteit, met meer variatie dan een doorsnee kantoor en meer structuur dan thuiswerken.

Dit geldt vooral voor kleine ondernemers die vanuit huis werken. Het is gemakkelijk om afgeleid te worden als we thuis zijn. Kinderen hebben aandacht nodig, het huis moet worden schoongemaakt of bijgehouden, en speciale projecten kunnen zich elk moment aandienen.

Je kunt een “werkmodus” instellen die je helpt productiever te zijn door naar een andere locatie te verhuizen. Ongeveer 68 procent van de mensen zegt dat werken in een flexplekruimte hen in staat stelt zich beter te concentreren.

Het huren van een bedrijfsruimte van een flexplek-site zou je concentratieniveau verhogen als je ervoor kiest om buiten kantoor te werken, maar toch in een professionele omgeving. Bovendien zullen de extra voordelen die een flexplekruimte biedt altijd groter zijn dan de nadelen.

Op zoek naar een werkruimte?

  1. Toegenomen creativiteit

Een ander groot voordeel van werken in een flexplek space is dat ze kunnen zorgen voor uitbarstingen van innovatie doordat je met anderen kunt samenwerken en jezelf kunt blootstellen aan nieuwe gezichtspunten. Veranderen van werkruimte en naar een nieuw kantoor gaan helpt je om je geest te verfrissen en nieuwe oplossingen te bedenken voor zakelijke problemen. In het huidige tijdperk is voortdurende bijscholing en verwerving van nieuwe strategieën en vaardigheden de sleutel tot succes op lange termijn.

Flexplek biedt een ideale omgeving om andere deskundigen te ontmoeten en te leren over de meest actuele zakelijke inzichten die het gezicht en het tempo van het ondernemerschap voortdurend veranderen.

  1. Vooruitzichten voor samenwerking

Wanneer thuiswerken geen optie is, bieden flexplek spaces je een netwerk van deskundigen en kunnen ze je helpen het isolement te vermijden dat gepaard gaat met thuiswerken.

Dit voordeel van flexplek hangt nauw samen met netwerken. Je wordt blootgesteld aan kansen en mogelijkheden als je in een flexplekruimte werkt. Wie weet waar een terloopse discussie toe zal leiden? Werken in de nabijheid van anderen maakt snelle samenwerking mogelijk.

 

Voor je het weet kun je iemand nieuw aannemen. Flexplek spaces sponsoren regelmatig gemeenschapsevenementen en programma’s die bedacht, gepland en ontwikkeld worden om leden te helpen nieuwe vaardigheden te leren terwijl ze deel uitmaken van de gemeenschap.

Deze gedeelde kantoorruimtes stellen hun leden in staat met elkaar samen te werken om een constante werkstroom voor iedereen in stand te houden, wat een van de belangrijkste voordelen van flexplek spaces is.

  1. Een verlaging van de kantoorkosten

Afgezien van de huurkosten kunnen de kantoorkosten in de duizenden lopen. Er is niet veel nodig om in je budget te vreten, van kleine dingen als koffiefilters en printertoner tot grotere zaken als bureaus, stoelen en een verbluffend snelle internetverbinding.

Ondernemers en jonge starters kunnen werken in een goed uitgerust kantoor zonder het gedoe van het opzetten van een eigen kantoor. Het opzetten van een kantoor is een tijdrovend proces waarvoor een aanzienlijke som geld nodig is.

Een van de grootste voordelen van flexplek is dat het de meest kosteneffectieve manier is om in een kantoor te werken. Werken in een flexplekruimte stelt je in staat om je bedrijf te runnen zonder de kosten van het opzetten van een kantoor. Voor kleine bedrijven die vastzitten aan te dure huurcontracten kan kostenefficiëntie een cruciaal voordeel van een flexplekruimte zijn.

  1. Flexibel werken

Of je nu een freelancer bent die een inloopruimte zoekt of een bedrijf dat een eigen bureau of privékantoor zoekt, een groot voordeel van flexplek spaces is dat je alleen betaalt voor de ruimte die je gebruikt.

Bovendien maken flexibele overeenkomsten het mogelijk dat je in je eigen tempo kunt uitbreiden, zonder de druk of starheid van traditionele langlopende huurcontracten – wat cruciaal is voor groeiende bedrijven. Er zijn geen strikte regels waaraan je je in deze werkruimten moet houden, en de sfeer is zeer meegaand.

Een lid kan elk bureau boeken dat hij wil en werken wanneer hij wil, zonder aan iemand verantwoording te hoeven afleggen. Als je team zich ontwikkelt, is het eenvoudig om je kantoorruimte uit te breiden door van plan te veranderen, wat snel en zonder verstoring kan gebeuren.

Bij flexplek draait het allemaal om aanpassingsvermogen. Kies je werkdag en tijd, en kom dan opdagen; zo gemakkelijk is het! Door kantoorruimte te huren bij een agile bedrijf kun je je eigen rooster bepalen zonder het gedoe van een eigen kantoor. Het is in wezen een sleutel minder om je zorgen over te maken!

  1. Sommige flexplek spaces zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week open.

Hoewel niet alle flexplek spaces 24 uur per dag open zijn, zul je er in sommige van de beste steden voor werk op afstand meestal wel een vinden die dat wel is. Als je dus laat moet werken, vroeg moet komen, of in het weekend een telefoontje moet aannemen, kan dat gemakkelijk.

Als je met een strakke deadline werkt of op zondag wat werk binnenhaalt om vooruit te komen voor de week, ben je misschien niet de enige. Als je in een flexplekruimte werkt, kun je gemakkelijk een gemeenschapsgevoel ontwikkelen.

Dat komt omdat alleen al het delen van een kantoor, zelfs met volslagen vreemden, je het gevoel kan geven dat je deel uitmaakt van een grotere gemeenschap en verbonden bent met anderen. Flexplek zal je helpen je geestelijke gezondheid te verbeteren, terwijl het ook je bedrijf helpt.

  1. Toegang op afstand is mogelijk.

De mogelijkheid om op elk moment en op elke locatie in te pluggen is een belangrijke verkoopargument voor flexplek beoefenaars, met flexplek ruimtes die overal ter wereld opduiken. Als je weet dat je toegang hebt tot WiFi, een handige plek om te werken, en kantoorbenodigdheden zoals printen en koffie slechts een kaartveeg verwijderd zijn, wordt werken op reis een stuk gemakkelijker.

Bovendien kunnen werkgevers ervoor kiezen het beste talent aan te nemen, ongeacht de locatie, zonder verhuiskosten of het risico van ontevreden werknemers op afstand. Dit is een ander uitstekend voordeel van gedeelde kantoorruimtes.

Op zoek naar een werkruimte?

  1. Maak je dag meer gestructureerd.

Met weinig structuur en geen woon-werkverkeer om onderscheid te maken tussen thuis en werk, kan een werkdag thuis een waas zijn. Het gevolg kan zijn dat je lang doorwerkt nadat je had moeten stoppen: e-mails beantwoorden vanuit bed of projectplannen doornemen voor je ochtendkoffie.

Flexplek spaces geven je dag stabiliteit door je een plek te geven waar je elke ochtend heen kunt gaan en weer kunt vertrekken als je klaar bent met je werk. Ongeacht hoe je elke dag begint, je zult ontdekken dat deze structuur helpt bij het voorkomen van de onbedoelde infiltratie van het werkleven in je persoonlijke tijd.