Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Vaak is even goed investeren voordeel in de toekomst. Denk aan een versleten auto voortdurend opnieuw repareren, de kosten rijzen dan de pan uit. Beter is het dan om verder te gaan met een jongere auto met een lage kilometerstand zonder allerlei dure reparaties. Soms is er om dat te realiseren niet voldoende spaargeld, en om dat probleem op te lossen… alle informatie in deze blog.

Goedkoop is duurkoop

Zeker bij duurzame gebruiksgoederen zoals een auto is dat gezegde vaak waar. Maar ook bij investeringen in het huis. Ga niet voor die goedkope keuken of badkamer; installeer gelijk goed, ga voor kwaliteit. Wil je voordelig geld lenen, dan heb je hierin nu de tijd mee. Door de lage rente terwijl er nog altijd inflatie is, is duurzame gebruiksgoederen kopen dik verdienen. Wat je nu koopt is goedkoper als over een tijdje, maar de kosten over de lening zijn laag. En zo heb je veel voordeel naast alle gemak en comfort. Iedereen weet hoe prettig rijden met een goed betrouwbare auto is, en hoe fijn het is om in huis die goede keuken en badkamer te hebben. Helemaal dik verdienen is met vreemd vermogen wat woningverbetering toepassen. Bijvoorbeeld van die donkere smalle zolder middels een dakkapel een ruime kamer maken. Dan zie je bij verkoop van de woning het geld dubbel en dwars terug. En tot je het huis verkoopt heb je zelf het gemak van de extra ruimte. Maar let wel; investeer goed, ga voor kwaliteit, goedkoop is duurkoop. Zie investeren als iets over de lange termijn; wat je koopt moet lang meegaan.

Voordelig lenen

Ondanks de lage rente is het niet overal voordelig geld lenen. Berucht zijn de kleine leningen. Over het even rood staan op de betaalrekening bij de bank en op afbetaling kopen bij een online shop gaan gewoon woekerrentes. Soms ziet het er voordelig uit, maar is het op de lange termijn alles behalve voordelig. In het voorbeeld van een goede investering staat al de auto; soms zijn er bij autodealers van die aanbiedingen die duur zijn op de lange termijn. Denk aan bepaalde private lease constructies of een koop nu betaal later of 50/50 deal. Op het eerste zicht lijkt het voordelig maar op de lange termijn is het duur. Beslis dus niet gelijk bij zo’n bedrijf hoe je het gaat financieren; reken het rustig thuis na en vergelijk. Een goed hulpmiddel hierin is bijvoorbeeld de site Overstappen.nl en daar zie je gelijk dat de financiers verschillende tarieven rekenen. Maar ook dat er verschillende manieren van financieren zijn. Soms is een doorlopend krediet voordeliger, soms snel een persoonlijke lening, maar uiteindelijk heb jij het voordeel.