Met deze tips creëer je meer privacy in je tuin!

De zon begint zich weer wat vaker te laten zien en daarom zijn wij ook steeds vaker in de tuin te vinden. Waar sommige mensen graag een praatje met de buren over de schutting maken, moeten anderen daar juist helemaal niets van hebben. Die willen juist zoveel mogelijk privacy hebben in de tuin. Hoe je meer privacy creëert in je tuin? Dat lees je in deze blog!

De juiste erfafscheiding

De eerste stap is het kiezen van de juiste erfafscheiding. Een hoge schutting zorgt ervoor dat de buren minder snel in jouw tuin kunnen kijken. Een schutting is relatief onderhoudsarm, dus ook een eenvoudige oplossing! Veel mensen vinden een schutting echter saai en eentonig, maar je hebt ook de mogelijkheid om een privacyscherm met kokosvezel te plaatsen. Je tuin krijgt op deze manier een warm en fraai uiterlijk, terwijl je ook nog eens genoeg privacy hebt!

Bomen

Als je tuin groot genoeg is, helpt het plaatsen van een grote boom voor meer privacy. Een vol exemplaar met veel bladeren zorgt ervoor dat niemand van bovenaf je tuin inkijkt. Daarnaast heb je ook op een natuurlijke manier schaduw in de tuin. Het heeft natuurlijk wel een nadeel. Een groot deel van de beschutting valt uit in de herfst. Heb je een kleinere tuin? Dan zijn de volgende 5 bomen zeer geschikt: witte moerbei, sierappel, judasboom, zevenzonenboom en de gele kornoelje.

Overkapping

Door het plaatsen van een overkapping creëer je per direct meer privacy! Ook wanneer je een kleine tuin hebt kun je een klein gedeelte hiervan laten overkappen. Een groot voordeel van een overkapping is dat je veel vaker buiten kunt zitten, ook op dagen dat de zon er even geen zin in heeft. Daarnaast zorgt een mooie en goed afgewerkte overkapping voor meer waarde aan je woning. Je hebt dus niet alleen meer privacy, maar je woning ziet er ook een stuk stijlvoller uit.

Een parasol

Als je meer privacy wil in een kleinere tuin, plaats dan zoveel mogelijk grote planten. Denk bijvoorbeeld aan de klimop plant. Deze zorgt al heel snel voor beschutting en het ziet er ontzettend gezellig uit. Geniet van je tuin achter de plantjes, zonder dat iemand gluurt!

Demp het geluid

Tot slot is het ook belangrijk om de geluiden van de buren zoveel mogelijk te dempen. Privacy gaat namelijk niet alleen om zicht, maar ook geluiden zijn onderdeel van je privacy. Plaats bijvoorbeeld een fontein in de tuin, of plaats een vogelboom om veel kleine vogels aan te trekken. Ideaal!