Top 5 SEO Trends 2018

2018 wordt een interessant jaar voor SEO, met veel nieuwe trends. Google wordt als maar slimmer en het wordt steeds moeilijker om ze te overtuigen dat je een goede website met goede inhoud hebt, als je dat werkelijk niet hebt. Ook begint Google nu steeds beter afzonderlijke zoekers te begrijpen en ze gepersonaliseerde resultaten te geven. Wat zijn de top 5 SEO trends waar je op moet letten in 2018?

  1. Voice Search. Steeds minder mensen gebruiken een desktop PC. Je site mobiel-vriendelijk maken had je vijf jaar geleden al moeten doen. Maar het komende jaar worden keywoorden natuurlijker en langer, omdat mensen steeds minder gaan typen. 1 op de 5 zoekopdrachten wordt al mondeling gedaan en dat wordt steeds meer in 2018.
  2. Featured Snippets. Dit zijn uitgelichte zoekresultaten, die bovenaan de pagina komen waar ook de antwoorden op rekensommetjes, voetbaluitslagen en webdefinities staan. Featured snippets van websites bestaan vooral uit instructies, recepten en stappen om een taak uit te voeren. Speel hierop in door je content aan te passen.
  3. Zoals links naar je site, worden benoeming nu ook meegerekend, ook al zit er geen technische link bij. Bing heeft al bevestigd dat ze deze linkloze links meerekenen in de algoritme. Dit is genoeg reden om aan te nemen dat Google dat ook doet. Zorg dus voor merkbekendheid en wordt een expert in jouw onderwerp.
  4. Gepersonaliseerde zoekresultaten. We zien steeds vaker dat Google je resultaten geeft die gerelateerd zijn aan je locatie, of aan voorgaande zoekopdrachten. Je kunt denken dat dit misschien nadelig is voor je rank en het aantal bezoekers, maar het is waarschijnlijk wel erg voordelig voor je conversiecijfers. Je bezoekers zullen meer in je specifieke doelgroep vallen.
  5. Visueel zoeken. Er wordt steeds minder gelezen door gebruikers en steeds vaker wordt de inhoud van een pagina beoordeeld op de foto’s en video’s. Zoeken via Google image wordt steeds populairder. Zorg dus voor goede kwaliteit originele beelden.

Om de nieuwe trends bij te benen, daar gaat veel werk en tijd in zitten. Indien het allemaal te veel is om te behappen overweeg dan om een externe partij te raadplegen. Bijvoorbeeld, Swaans, een doorgewinterd en SEO bewust tekstbureau uit Tilburg.