Vijf tips voor het vinden van een goede receptioniste

Als je een geschikte receptioniste wilt inhuren voor jouw bedrijf, kan het vinden van een goede persoon een uitdaging zijn. Het kan nog lastiger worden als je specifiek op zoek bent naar een senior receptioniste die goed past bij jouw bedrijfsvisie. In deze blogpost geven we je vijf tips voor het vinden van een goede senior receptioniste, waarmee je je zoektocht kunt vereenvoudigen en vergemakkelijken.

Tip 1

Maak gebruik van een gespecialiseerde uitzendbureau. Als je op zoek bent naar een senior receptioniste, kan het een goed idee zijn om samen te werken met een uitzendbureau dat zich specifiek richt op het plaatsen van oudere werknemers. Deze bureaus hebben vaak een groot netwerk van ervaren krachten en kunnen je helpen om de ideale kandidate vinden.

Tip 2

Beoordeel het cv op ervaring en cultuur fit. Bij het zoeken naar een receptioniste kun je ervoor kiezen om uitsluitend te letten op het cv en de ervaring van de kandidaat. Maar, het is daarnaast belangrijk om ook te kijken naar de cultuur fit van de kandidaat. Is de persoon in staat om goed te communiceren en samen te werken met jouw team? Zou hij/zij goed aansluiten bij de bedrijfscultuur?

Tip 3

Bied de juiste arbeidsvoorwaarden. Als je een senior receptioniste aanneemt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de arbeidsvoorwaarden passend zijn. Oudere werknemers hebben vaak andere wensen, bijvoorbeeld op het gebied van werkuren en flexibiliteit. Zorg ervoor dat het arbeidscontract voldoet aan deze wensen om ervoor te zorgen dat je kandidaten aantrekt die goed passen bij jouw bedrijf.

Tip 4

Hou de werving breed. Wees bij het werven open over het feit dat je op zoek bent naar een senior receptioniste. Het kan zeer effectief zijn om bijvoorbeeld vacatures te plaatsen op websites die zich specifiek richten op werkzoekenden van 45+ of om te adverteren in vakbladen gericht op de sector of de doelgroep. Hierdoor trek je potentiële werknemers aan uit verschillende bronnen die goed aansluiten bij jouw wensen en eisen.

Tip 5

Organiseer een uitgebreid selectieproces. Voer een uitgebreide selectieprocedure uit om de juiste senior receptioniste vinden. Dit kan inhouden dat je niet alleen cv’s doorneemt en gesprekken voert, maar ook dat je verschillende assessmenttesten afneemt om te kijken of de persoon in staat is om te voldoen aan jouw behoeften. Het is belangrijk om de tijd te nemen om de juiste kandidaat te vinden, zodat je er zeker van bent dat zij goed past bij jouw bedrijf en team.

Samenvatting

Het inhuren van de juiste senior receptioniste kan een uitdaging zijn, maar met de bovenstaande tips kun je het proces vereenvoudigen en effectiever maken. Samenwerken met een gespecialiseerd uitzendbureau, openstaan voor verschillende wervingsbronnen en het houden van een uitgebreide selectieprocedure zijn strategieën die kunnen bijdragen bij het vinden van de juiste kandidaat. Als je deze tips volgt, kun je een ervaren en goed passende senior receptioniste vinden.

Bron: https://www.actief65plus.nl/