Waarom het belangrijk is voor bedrijven om goede software te gebruiken

Het is waar, we leven in een tijdperk van digitale transformatie. Het lijkt wel of er elke dag een nieuwe app of een nieuw stuk software is dat belooft de manier waarop je zaken doet te veranderen. Maar hoe weet je nu welke apps echt goed zijn? En wat maakt ze goed? In dit bericht leggen we uit waarom goede software belangrijk is voor bedrijven om te gebruiken en waarom het jouw bedrijf kan helpen groeien. Benieuwd naar meer informatie? Kijk op www.AFAS.nl.

Goede software is veiliger

Software die niet goed ontworpen is, heeft de neiging beveiligingslekken en bugs te bevatten. Dit zijn problemen die ervoor kunnen zorgen dat jouw gegevens worden gecompromitteerd of dat je bedrijf geld verliest. Goede software daarentegen wordt regelmatig bijgewerkt met fixes en patches voor problemen die zich voordoen in de code, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de software wordt gehackt of uit elkaar valt naarmate de software ouder wordt.

Goede software bespaart tijd en geld

Goede software bespaart tijd en geld. Dit is een no-brainer, maar het is ook de belangrijkste reden waarom bedrijven goede software zouden moeten gebruiken. Er zijn verschillende manieren waarop dit gebeurt:

Goede software is goedkoper te onderhouden. De kosten van het onderhoud van software kunnen hoger zijn dan de initiƫle kosten van het ontwikkelen ervan, dus kiezen voor een product van hoge kwaliteit betekent lagere onderhoudskosten na verloop van tijd.

Het is gemakkelijker te gebruiken en mensen op te leiden. Nieuwe werknemers die trainen op een onbekend systeem kan dagen of zelfs weken duren – en als ze niet goed genoeg zijn opgeleid, kunnen ze vertrekken voordat ze op snelheid zijn! Het gebruik van goede software betekent dat het inwerken van jouw team sneller gaat en met minder stress voor alle betrokkenen; je zult geen moeite hebben om nieuwe medewerkers te vinden die al bekend zijn met de manier waarop dingen werken in jouw bedrijf (wat betekent dat de kans groter is dat ze zullen blijven).

Het is gemakkelijker om nieuwe functies of gebruikers toe te voegen als dat nodig is – of om volledig van platform te veranderen! De flexibiliteit van open source-oplossingen stelt je in staat om jouw softwareplatform gemakkelijk aan te passen naarmate je bedrijf groeit; er is niets dat je ervan weerhoudt om uit te breiden naar andere sectoren wanneer dat nodig is, zonder dat er overheadkosten zijn die gepaard gaan met het opnieuw ontwikkelen van een geheel nieuw systeem vanaf nul.

Goede software kan bedrijven helpen nieuwe markten te openen

Er zijn veel voordelen die jouw bedrijf kan behalen als je goede software gaat gebruiken. Een paar van de belangrijkste zijn:

  • Je kunt nieuwe markten voor jezelf ontsluiten door nieuwe software te ontwikkelen die nog niet op de markt beschikbaar is. Dit kan je helpen een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van andere bedrijven in jouw branche, die misschien nog geen toegang hebben tot dit soort technologie.
  • Je kunt nieuwe klanten werven door hen producten en diensten aan te bieden die zij nog niet hebben, of niet krijgen van hun huidige leverancier(s). Dit zal hen in staat stellen om te profiteren van dingen die onmogelijk zouden zijn geweest zonder jouw product/dienst.
  • Als een werknemer onverwacht vertrekt, betekent goede software dat er geen downtime zal zijn terwijl je op iemand anders wacht.