Waarvoor worden panel frames gebruikt?

Panel frames worden gebruikt om vlakke platen met afbeeldingen tegen een wand aan te monteren. Dat wordt gedaan met behulp van de frames, die worden vastgemaakt aan de wand. Vervolgens worden de platen in de frames gemonteerd. Door deze manier van montage zien de afbeeldingen er verzorgd uit. Ze lijken als het ware te zweven. Geïnteresseerd? Dan kun je deze panel frames bekijken. De diepte van de frames tot aan de muur ligt vast als er eenmaal een type frame is gekozen. Het frame wordt op basis van de door jou doorgegeven afmetingen op maat gemaakt.

Panelen blind ophangen

Als je panelen blind wilt ophangen kan dat met het frame Panel Hanging 18. Blind ophangen van panelen betekent dat je het frame niet kunt zien. Het frame is ongeveer 10 mm kleiner dan de afbeelding. Daardoor lijkt de afbeelding op de wand te zweven. Dat effect wordt versterkt doordat het paneel een paar millimeter voor de wand komt te hangen. Deze manier van een paneel ophangen is geschikt voor professionele toepassingen, zoals bedrijven en kunstgaleries. Maar het systeem kan ook uitstekend worden gebruikt om thuis vlakke platen of kunstwerken op te hangen. De montage is simpel en de plaat wordt op het frame bevestigd met dubbelzijdig tape.

Panelen met een zichtbaar frame

Als er wordt gekozen voor het ophangen van panelen in een net aluminium frame geeft dat een chique uitstraling. Het frame zit strak om de afbeelding, waardoor dit er bijzonder strak en modern uitziet. Voor deze manier van monteren kun je het L-shape panel frame gebruiken. Dit soort lijst wordt ook wel een aluminium baklijst genoemd, omdat het paneel als het ware in een bak ligt. Deze panel frames zijn verkrijgbaar in een diepte van 17,8 mm en 30 mm. Het frame kan met 2 schroeven aan de wand worden gemonteerd, maar ook met een speciale cleathanger.

Leverbaar in alle kleuren

Panel frames zijn gemaakt van aluminium. Dat is een sterk materiaal, dat vele jaren kan worden gebruikt. De frames zijn voorzien van een poedercoating, zodat het materiaal er strak uitziet. Een panel frame voor het blind ophangen van een afbeelding is uitsluitend leverbaar in de standaard kleur wit. Omdat de L-shape frames wel zichtbaar zijn, worden die standaard in een witte kleur geleverd. Wie liever een andere kleur wil kan het aluminium in elke RAL-kleur laten poedercoaten.