Zo breng je een nieuw product op de markt

Zit jij al een tijdje te broeden op een fantastisch idee? Laat je geweldig idee, dan geen idee blijven. Breng je idee tot leven! Je denkt waarschijnlijk dat dit te moeilijk is, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Onderstaande tips kunnen je al een heel stuk vooruit helpen!

Ga op onderzoek uit

Een eerste stap van idee naar product is om op onderzoek uit te gaan. Je moet namelijk eerst te weten komen of een dergelijk product al bestaat of niet. Daarnaast moet je ook kijken of er markt is voor je idee en zo ja welke markt. Denk goed na over je product en bedenk ook hoe je er geld mee zult kunnen verdienen.

Een prototype maken

Eens je idee concreet is en je een patent ter bescherming tegen copycats hebt aangevraagd dan is het moment aangebroken om je product te ontwerpen. Vraag jezelf af of jij het zelf kunt ontworpen of dat je echt hulp nodig hebt. Er zijn namelijk bedrijven die voor jou een prototype kunnen maken, erg handig! Als je enkel bepaalde onderdelen zelf kunt maken dan is het handig om te denken aan assemblage. Een assemblage medewerker zorgt ervoor dat de verschillende onderdelen van een prototype een eindproduct vormen.

Of je het nu zelf maakt of laat maken, het is altijd beter dat je meerdere prototypes voorziet. Maak dus verschillende uitvoeringen van je product en neem bij het maken van je prototype ook je doelgroep in gedachte. Deze verschillende prototypes kan je dan laten testen door kleine testgroepjes om te zien dewelke het beste is.

Hoe regel je de productie?

Eens je een prototype voor je product hebt gemaakt en de bal al goed aan het rollen is, wordt het ook tijd om eens na te denken over de productie. Hiervoor kan je het best fabrikanten contacteren. Zorg ervoor dat je eerst goed communiceert met de mogelijke fabrikanten en stel jezelf ook een aantal vragen. Welke prijs vragen ze? Is het niet beter om de productie in het buitenland te laten verlopen? Biedt de fabrikant kwaliteit?

Vergeet ook de marketing van je product niet

Je product mag nog zo slim en leuk zijn als je wilt, zonder goede marketing zal het niet verkocht worden! Zorg dus voor een goede naam voor je product, een professionele site en maak voldoende reclame. Als je zelf niet zo goed met de computer overweg kunt dan kan je je site laten ontwerpen door webdesigners en copywriters. Ook reclame kan je laten verzorgen door copywriters of een reclamebureau. Heb je daar het geld niet voor? Probeer dan creatief te zijn om manieren te vinden om toch reclame te kunnen maken voor jouw product. Zo kan je misschien samenwerken met winkels in ruil voor marketing!