Zo laat je het interieur van jouw zaak er professioneel uitzien

Er bestaat geen twijfel over: het interieur van jouw zaak kan je maken of breken. Het is de plek waar klanten veel tijd en geld doorbrengen, en het moet er goed uitzien. Of je nu een restaurant, winkel, of een ander type bedrijf opent dat een binnenruimte met muren heeft, er zijn een paar eenvoudige dingen die je moet weten over muurbekleding, zodat je ze op alle mogelijke manieren voor je kunt laten werken.

Wat is wandbekleding?

Wandbekleding is een soort stof die op muren en plafonds wordt aangebracht. Ze kunnen worden gebruikt om de binnenkant van jouw muren of plafonds, of beide te bedekken. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal stijlen en texturen, van traditionele behang ontwerpen tot moderne metaalachtige stoffen.

Behang is één type wandbekleding waar je misschien al eens van gehoord heeft, maar er zijn er nog vele andere, waaronder vliesbehang met een leuk kleurtje verf.

Hoe laat je wandbekleding er het beste uitkomen voor jouw bedrijf?

Sommige bedrijven kiezen misschien voor een neutrale kleur, zoals wit of crème. Anderen kiezen misschien voor zwart of grijs. Het patroon moet eenvoudig zijn en de afwerking mat, zodat het gemakkelijker schoon te maken en te onderhouden is.

Heldere kleuren zijn ook populaire keuzes voor wandbekleding, omdat ze de kamer groter doen lijken. Je zou voor iets gewaagds als rood of geel kunnen gaan, maar je zult die kleuren waarschijnlijk willen aanvullen met andere kleuren in je bedrijf. Als er patronen zijn die jouw merk vertegenwoordigt – of het nu een dierenprint of geometrische vormen zijn – kan je die ook gebruiken!

Wat is goede wandbekleding?

Om jouw bedrijf er professioneler uit te laten zien, kan je het beste beginnen met de muren. De beste wandbekleding voor jouw behoeften zal gemakkelijk schoon te maken en duurzaam zijn, evenals iets dat het gemakkelijk kan worden geïnstalleerd en verwijderd. Hierdoor kan je het uiterlijk van jouw kantoor veranderen zonder grote renovaties uit te hoeven voeren. Bovendien hoef je zo geen grote bedragen uit te geven aan tijdelijke oplossingen zoals verf of behang.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten behang verkrijgbaar – dus hoe kies je het behang dat het beste bij jou past? Om te beginnen: als het even kan, probeer eerst een paar monsters uit voordat je iets koopt! Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je zult misschien verbaasd zijn over hoe verschillend ze eigenlijk zijn als ze eenmaal voor jouw ogen hangen in plaats van plat uitgespreid op een tafel of stoel ergens anders.

Welke textuur wandbekleding is goed voor jouw bedrijf?

Wandbekleding met een zachte textuur is het beste voor een kantoor. Dit kan van alles zijn, van behang tot verf. Het is belangrijk dat je iets kiest dat niet te druk is en niet afleidt van jouw werkruimte, maar ook niet te steriel of koud aanvoelt.

Wandbekleding met een gladde textuur is het beste voor restaurants. Restaurants zijn meestal luidruchtige plaatsen, dus ze hebben muren nodig die niet gaan interfereren met gesprekken tussen gasten of werknemers die er werken tijdens het eten; gladde texturen zullen ook niet veel doen om geluidsgolven te absorberen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik als wandbekleding.

Als je eenmaal de juiste wandbekleding voor jouw bedrijf hebt gekozen, is de rest eenvoudig! Vergeet niet dat sommige mensen gevoeliger kunnen zijn voor bepaalde texturen dan anderen. Probeer ze, indien mogelijk, uit voordat je tot aankoop overgaat. Kies ook neutrale kleuren, zodat ze passen bij elk type kamer of inrichtingsstijl (denk aan neutraal, lichtgrijs of wit). Ten slotte, maar het allerbelangrijkste: houd altijd in gedachten hoeveel tijd en geld er in het maken van die patronen is gestoken! Het laatste wat iemand wil is een lelijk patroon op zijn muren omdat er niet is nagedacht over waarom de keuze goed zou werken met de bestaande ruimte. Zorg er wel voor dat wandbekleding uniek laten maken een groot voordeel heeft voor de uitstraling van jouw bedrijf!